DD Step cipő szerepe a gyerekek életében

DD Step cipő szerepe a gyerekek életében

Szülőként egyértelműen fontos számunkra a gyerekünk egészsége. Érdemes kiemelt figyelmet fordítani a gyermekünk lábának megfelelő fejlődésére is. A gyermekek lábai folyamatosan fejlődnek, és növekedésük során a legkülönfélébb körülményekre lesznek érzékenyek. A DD Step cipő alkalmas arra, hogy megfelelő támaszt nyújtson a gyerekek lábainak. Az aktív gyerekek hajlamosak a túlzott igénybevételre, ami traumás sérülésekhez vezethet. A jó hír az, hogy szülőként egyszerű lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy gyermekünk lábai és bokái egészségesek maradjanak. Ehhez kifejezetten fontos, hogy például a DD step cipőihez hasonló jó tartást biztosító lábbeliket válasszuk a piciknek. Győződjünk meg arról, hogy a gyerekek lábbelije minden évszakban megfelelően illeszkedik, és figyeljünk, ha viselkedésük megváltozik.

Természetesen nyáron fontos, hogy nyitott lábbelit válasszunk. A DD step szandál modellekkel is rendelkezik például. A kisgyerekek nem mindig tudják közölni a sérülést vagy kifejezni a fájdalmat, ezért előfordulhat, hogy a szokásosnál fáradtabbak, vagy haboznak részt venni a szokásos tevékenységeikben, amikor fájdalmaik vannak. Az aktív piciknél olyan állapotok alakulhatnak ki, mint például a Sever-kór, a sarok fájdalmas állapota, amely a csontban a környező lágyrészek növekedését meghaladó növekedési rohamok következménye. A gyerekek figyelmen kívül hagyhatják az olyan tüneteket, mint a benőtt köröm vízelvezetése, amely súlyos fertőzést jelezhet. Roppant fontos tehát, hogy kellő figyelemmel kísérjük gyerekünk mozgását, különösen igaz ez arra az esetre, ha éppen új lábbelit vettünk neki.

Nagyon fontos, hogy az igényeiknek megfelelő anyagokból készült gyerekcipőt válasszunk. A gyerekek lábának megtámasztásra, légáteresztő képességre és rugalmasságra van szüksége, így annak biztosítása, hogy cipőik kifejezetten minőségi anyagokból készülnek, számos előnnyel jár. A legjobb anyag kiválasztása több dolog függvénye is lehet, ez ugyanúgy függ a cipő stílusától, mint a gyermek igényeitől. Általában a természetes anyagok, például a bőr, a velúr, a pamut és a gumi nagyszerű anyagok. A legtipikusabb gyerekcipő anyagok a következők:

  • Természetes bőr
  • Természetes velúr
  • Szintetikus bőr
  • Gumi – általánosan használt talphoz és gumicsizmához
  • Természetes szálak, például pamut és bambusz
  • Szintetikus szálak, például poliészter és mikroszál
  • Merinó gyapjú

Bármelyiket is válasszuk az anyag mellett figyeljünk arra is oda, hogy jól támassza a kicsi bokáját a lábbelije.