Menyasszonyi ruhakölcsönző vagy szalon? Vásárlás vagy Bérlés?

Menyasszonyi ruhakölcsönző vagy szalon? Vásárlás vagy Bérlés?

Az esküvő szervezésénél viszonylag hamar fel szokott merülni a kérdés, hogy honnan kerüljön beszerzésre a menyasszonyi ruha. A menyasszonyi ruha kölcsönzés nagy hagyományokkal rendelkezik az országban, ezért is állnak értetlenül más országok hölgyei a magyar menyasszonyi ruhakölcsönző boltok létezése előtt. Az esküvői ruhát természetesen nemcsak bérelni lehet, de meg is tudjuk vásárolni szalonból vagy akár tervezőtől is, aki ránk szabja a ruhát.

Az esküvői ruha kölcsönzés mellett az egyik leggyakrabban felhozott érv, hogy egy menyasszonyi ruhakölcsönző kínálatából kevesebbe kerül kiválasztani egy ruhát, mint megvásárolni azt egy szalonban. Az esküvői ruha bérlés nem azt jelenti, hogy csak a régebbi trendeknek megfelelő esküvői ruhák közül válogathatunk. A legtöbb menyasszonyi ruhakölcsönző a legfrissebb menyasszonyi ruha modelleket is gyorsan beszerzi, és a megvásárlási ár kétharmadáért, esetenként feléért is bérelhetővé teszik a ruhákat.

Ha az esküvői ruha bérlése mellett születik döntés, akkor a pénzen túl helyet is spórolhatunk, hiszen az esküvő után sem kell azon aggódni, hogy hol tároljuk a ruhát, hiszen a nagy nap után csupán vissza kell vinni a kölcsönzőbe a ruhát. Legtöbbször a ruhabérlés tartalmazza a ruha tisztítását, a menyasszonyhoz igazítást és a kisebb javítási munkákat is.

Sokan azonban nem szeretnének olyan ruhában az oltár elé állni, amit már mások is viseltek előttük, ezért aztán a menyasszonyi ruha megvásárlása mellett döntenek.

A kölcsönzés másik nagy kockázata, hogy nagyon kell vigyázni a ruhára, nehogy nagyobb kár keletkezzen benne, például leszakadjon a ruha alja vagy bor boruljon rá. Ilyenkor a kölcsönzőknek meg kell téríteni a keletkezett károkat.

Az esküvői ruhabérlés másik nagy hátránya, hogy a méretek igazításánál leginkább szűkítésre van lehetőség, felvarrásra nem. Ezért a magasabb menyasszonyoknál gyakran a nagyobb méret választása az egyetlen megoldás.

Természetesen a menyasszonyi ruha megvásárlásával lehet a leginkább egyedi ruhához jutni, ahol nincs többletköltségvonzata például annak, ha az egész bárpult megjelenik a fehér ruhán. Illetve, ha beakasztjuk a ruhát otthon a szekrénybe, akkor bármikor nosztalgiázhatunk az esküvő napjáról, sőt akár tovább is örökíthetjük a ruhánkat.

Természetesen, mint oly sok más, az, hogy végül kölcsönzésre vagy vásárlásra adja a fejét a menyasszony a személyiségétől és igényeitől függ a leginkább.